Header Ads

ΕΠΑΙΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ


Είχα την απίστευτη τύχη να το διαβάσω από τους πρώτους και ήμουν σίγουρη ότι θα έβρισκε τον δρόμο της έκδοσης. Δε ξέρω ειλικρινά που πρέπει να εστιάσω στην απίστευτη λυρική γραφή του; στα έντονα συναισθήματα που βίωσα ;ή στην σφιχτοδεμένη πλοκή; Ταξίδεψα στο χθες σε άλλες εποχές και έφτασα μέχρι το σήμερα. Πόνεσα μάτωσα αλλά συνέχισα ακάθεκτη. Ήρωες με πάθη λάθη αδυναμίες παλεύουν να βρούνε την απόλυτη ευτυχία.Είναι μια ανάσα κοντά τους... Για κάποιους γίνεται εφικτό και για κάποιους άλλους όχι... Τίποτα δεν είναι τυχαίο!Τίποτα δεν δίνεται απλόχερα υπάρχουν πράξεις που πονάνε πολύ και δεν συγχωρούνται.Όλα έχουν το τίμημά τους.Τρεις Ηρωίδες έρχονται να κατοικίσουν για πάντα στην καρδιά σας.Η Ιοκάστη και η Μαρίνα του χθες . Η αυλαία κλείνει με την Εύα του σήμερα.Τρεις διαφορετικές πορείες ζωής που ενώνονται σε ένα λυτρωτικό και συνάμα εκρηκτικό τέλος !!.Ένα καινούργιο λογοτεχνικό διαμάντι ξεπροβάλει στο χώρο της λογοτεχνίας και στη βιβλιοθήκη μου. Ανακαλύψτε το!
***


ΙΟΚΑΣΤΗ - ΜΑΡΙΝΑ - ΕΥΑ.
Τρεις γυναίκες,τρεις ζωές ,τρεις διαφορετικές εποχές,τρεις διαφορετικές ιστορίες που στο τέλος αναγκαστικά συγκλίνουν γιατί τους συνδέει κάτι κοινό.Η διαδρομή τους στην πορεία της ζωής τους έχοντας την γοητεία των ονείρων τους με απεικονίσεις τόπων,εμπειριών,ελπίδων σε απελπισμένους και όχι μόνο,θάρρος σε φοβισμένους και φυσικά πρωτοστατώντας μία μοναδική και ξεχωριστή αγάπη έχοντας συντροφιά την πίκρα,την απογοήτευση,,την απόγνωση,την θλίψη,την αβεβαιότητα αλλά και την μαγεία,το ενδιαφέρον,την γαλήνη,το δέος,την υπερηφάνεια.Όνειρα που τους έφερναν σε επαφή με έναν κόσμο που δεν είναι συνήθως ορατός προσπαθώντας να τα αξιοποιήσουν παρεμβαίνοντας στην πλοκή και καθοδηγώντας τους ήρωες μέσα από την πένα της συγγραφέως που για εμένα ήταν μία μεγάλη έκπληξη για πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας και που νομίζω ότι θα καθιερωθεί και θα ξεχωρίσει γιατί προσεγγίζει την λογοτεχνία με προσωπική της έκφραση κυρίως των δικών της συναισθημάτων,με την άμεση μετάδοση μηνυμάτων στον αναγνώστη αλλά και στην εστίαση της δομής.Η γλαφυρότης,ο λυρισμός,η σωστή χρήση των καλολογικών στοιχείων,οι κινηματογραφικές περιγραφές,οι αφηγήσεις (κυρίως τριτοπρόσωπη,και λίγο πρωτοπρόσωπη)οι ζωντανοί χαρακτήρες,η λεπτότητα του χειρισμού της γλώσσας σ'ένα παιχνίδι λέξεων σωστά δομημένος δίνουν στον αναγνώστη ενεργή συμμετοχή και συγχρόνως έχει πετύχει την συναισθηματική του αντάποκριση.

***
Αν και αποτελεί την πρώτη συγγραφική της απόπειρα, δεν μπορω να μην θαυμάσω την άψογη λυρική γραφή που τόσο σφιχτα αγκαλιάζει το κείμενο, με τις ιστορίες τριών γυναικών που καταλήγουν έρμαια των ανεκλπήρωτων ονείρων τους! Χαμένες προσδοκίες, στην υπηρεσία μιας ανάλγητης μοίρας, που εξουσιάζει την ζωή τους και δεν σέβεται τον ηθικό τους βίο και την καλοπροαίρετη στάση ζωής τους! Συναισθήματα μοναδικά, αλήθειες που πληγώνουν, πάθη και αδυναμίες, που εξουσιάζουν και εξευτελίζουν την ανθρώπινη υπόσταση! Η ευτυχία διαφαίνεται τόσο κοντά, μία ανάσα μακριά, αλλά “όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φερνει η στιγμη” διατυπώνει πολύ ορθά ο λαός μας! Προσωπικές επιλογες, ασυγχώρητα λάθη, ανάρμοστα λόγια, άστοχες πράξεις, φανερώνουν μία μοίρα τόσο άδικη που αν και αθέατη, παρακολουθεί τις ζωές των τριών γυναικών, περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να δράσει. Ν΄αποδείξει ότι το ριζικό για τον καθένα μας, είναι ένα και δεν αλλάζει.
Πολυ καλή συγγραφική δουλειά την οποία απόλαυσα τόσο! Βίωσα έντονα συναισθήματα, με ολοκληρωμένους αληθινούς χαρακτήρες να γίνονται “ζητιάνοι” μιας ευτυχίας που δεν τους χαρίστηκε, αλλά μόχθησαν για να ζήσουν την μία και μοναδική στιγμή!
AΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ.

Για περισσότερες κριτικές ακολουθεόστε τον παρακάτω σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εκδόσεις Maradel Books. Από το Blogger.