Header Ads

ΚΙ ΟΜΩΣ

The Sky i have dreamed my Sky!
A Rose blooms under the blue Sky!
The Sky we all have dreamed our Sky!
http://biblioexartisi.blogspot.gr/201...
Διαβάζεις και πονάς διαβάζεις και αισθάνεσαι διαβάζεις και ζεις το κάθε λεπτό!Γίνεσαι μέρος της υπέροχης παρέας.Ένα βιβλίο ύμνος στη φιλία και στον έρωτα. Βαθιά ανθρώπινο με λάθη πάθη αδυναμίες και σκοτεινά μυστικά που ξετυλίγονται σιγά σιγά μπροστά σου.Γραφή που στην κυριολεξία μαγεύει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.Η συγγραφέας έχει καταφέρει το αδιανόητο με τις πιο απλές λέξεις σου προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα που νομίζεις ότι το ζεις εσύ και όχι οι ήρωες!Η ψυχοσύνθεση των ηρώων απλά μοναδική!Αγάπησα τη Rose όπως την αγάπησαν οι ήρωες του βιβλίου!Ήρθε στη ζωή τους και άλλαξε τα ΠΑΝΤΑ. Λάτρεψα τον Sky για τον υπέροχο χαρακτήρα του Ένας ήρωας μοναδικός, ένας ήρωας αξέχαστος!Θα κατοικούν μόνιμα στην σκέψη μου.Rose και Sky ή μήπως πρέπει να γράψω Sky και Rose;Όπως και να το δεις είναι το ίδιο δύο ψυχές σε μία.The Sky i have dreamed my Sky!
A Rose blooms under the blue Sky!
***
ΚΙ ΟΜΩΣ *****
Το πρωτόλειο που παραδίδει η δημιουργός με την κατάθεση της ψυχής, από τις πρώτες ακόμη σελίδες γίνεται αντιληπτό στον αναγνώστη, το πλούσιο λεξιλόγιο, ο λυρισμός της γραφής της και η διαύγεια του αποκρυσταλλωμένου στοχασμού.
Η δημιουργός έχει την ικανότητά να ορθώνει με μια μόνο συλλαβή κάνοντάς την να ακούγεται γεμάτη νόημα, σε ευαισθησία και συγκίνηση, σε θυμό και χαρά, ώστε να σε οδηγεί σε όμορφο ονειρικό ταξίδι.
Ο λόγος της πυκνουφασμένος, χειρίζεται τη γλώσσα εξαιρετικά, με αναπαραστατική δύναμη που χρησιμοποιεί ώστε να μαγεύει τον αναγνώστη...... γράφει πραγματικά πολύ ωραία.
Το αποχωρίζεσαι δύσκολα διότι οι ήρωες με τον συμπεριφερισμό τους που κάποιες φορές δεν ελέγχεται, λόγω ιδεολογικού κώδικα του παρελθόντος, σου κρατούν το ενδιαφέρον και την αγωνία με εναλλαγή εκπλήξεων.
Η αρχή του, με μυστήριο και ερωτηματικά, στο τέλος η λύση με τις απαντήσεις και στο ενδιάμεσο όλα εκείνα τα συναισθήματα που κάνουν την καρδιά σου να πάλλεται, που το κάνουν να αξίζει.
Το ΚΙ ΟΜΩΣ είναι ένα έργο αφιερωμένο στον έρωτα, στην αγάπη, στα συναισθήματα, στις εικόνες, που μοσχοβολά και αρωματίζει τη ζωή, όταν η Συγνώμη-το Ευχαριστώ-το Προσπαθώ-το Θέλω έχουν λόγο, αξία και γίνονται πράξη.
Καλή Αποδοχή! 
Ευχαριστώ!
***


Feb 12, 2017
Evdoxia Kolydaki rated it *****


Ομολογώ ότι με εξέπληξε πολύ ευχάριστα, και κλείνοντάς το, καταλήγω να το θεωρώ ως ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα τον τελευταίο καιρό, στο συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας....πολύ καλή γραφή, ενδιαφέρουσα πλοκή, σωστά σκιαγραφημένοι χαρακτήρες, ένταση που κορυφώνεται σταδιακά έως το τέλος, μία έξοχα δοσμένη αισθηματική/ρομαντική ιστορία (μέχρι και οι βασικοί χαρακτήρες, που στην αρχή φαντάζουν εκ διαμέτρου αντίθετοι, είχαν τα απόλυτα ταιριαστά ονόματα, επιτρέποντας στη συγγραφέα ένα παιχνίδι με τις λέξεις, ειδικά προς το τέλος), που έχει όλα όσα χρειάζονται, έρωτα, πάθος, αφοσίωση, ανασφάλειες, εγωισμούς, μυστικά, αυταπάρνηση, αγάπη για τη ζωή, συγχώρεση, υπομονή, αλληλεγγύη, φιλία, και πλείστα άλλα συναισθήματα που, συνδέονται όλα άρρηκτα μεταξύ τους και κυριολεκτικά απογειώνουν την αφήγηση, το χάρισμα της οποίας αναμφισβήτητα κατέχει η δημιουργός του και το χειρίζεται απολύτως επιδέξια και επιτυχημένα. Είμαι βέβαιη ότι η συγγραφέας θα μας απασχολήσει θετικά και στο μέλλον και με άλλα έργα της, η πρώτη εκδοτική συγγραφική προσπάθειά της αποδεικνύει ότι το ξεκίνημα και η γνωριμία της με το ευρύ αναγνωστικό κοινό αξίζουν προσοχής και προοιωνίζονται τα καλύτερα ..... 
***

Κι όμως ...
Πριν από ένα χρόνο και κατι, μετά από πρόταση φίλης, ανακάλυψα την Ηώ Αυγέρη στην εφαρμογή του wattpad. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα από την πρώτη κιόλας ανάγνωση, ήταν η υπερβολή. Ένα στοιχείο που κάνει τις ιστορίες της μοναδικές και πρωτότυπες και την κυρία Αυγέρη να ξεχωρίζει σαν διαμαντάκι.

Στις είκοσι και πλέον ιστορίες που μας έχει χαρίσει, συναντάμε γυναίκες δυναμικές, άντρες άγριους και γοητευτικούς, όμορφες σκηνές γεμάτες ένταση και πάθος.
Στην έκφραση της συγγραφέως συναντάμε έντονα λυρικά στοιχεία, ποιητική γραφή πλεγμένη με έξυπνα γνωμικά.

Ως αναγνώστρια σύγχρονων ρομαντικών και ερωτικών ιστοριών, δε θα μπορούσα να αγνοήσω την πρώτη εκτυπωμένη σε χαρτί δουλεια της συγγραφέως. Το βιβλίο είναι προσεγμένο και επιμελημένο σωστά , με κάποιες διαφορές απο το αρχικό κείμενο.

Η Ρόουζ , πρωταγωνίστρια της ιστοριας, είναι ένα κορίτσι προσωποποίηση της αισιοδοξίας, τολμηρή και παράλληλα αθώα, ένας χείμαρος που σάρωσε την παρέα και περισσότερο από όλους τον Σκάι. Ένας άγγελος και ταυτόχρονα μαγκάκι, που με τον αυθορμητισμό της έδειξε σε όλους τις αλήθειες της ζωής.

Ο Σκάι είναι ένα "κακό" παιδί με όλα τα παρελκόμενα. Ροκάς, τατουάζ, σκουλαρίκια και μια κατεστραμένη προηγούμενη ζωή. Φαινομενικά σκληρός και απρόσιτος,αλλά, κατά βάθος, με πολύ καλή καρδιά. 'Εχει φτιάξει μια νέα "οικογένεια" με άλλα έντεκα άτομα και ζουν σαν περιπλανώμενοι με τις μηχανές και τα τροχόσπιτά τους.
Ώσπου γνωρίζει την Ρόους και ερωτεύονται παράφορα και απόλυτα!! Δυο μισά που γίνανε ένα ❤
Μια ιστορία που δεν μπορείς να ξεχάσεις..!!
 
***


Jun 06, 2017
Evagelia Pratsoli rated it ***** it was amazing
Λαχταρούσα να το πιάσω στα χέρια μου και η λαχτάρα μου έγινε αγωνία από την πρώτη κιόλας σελίδα.
Ρούφηξα τις σελίδες άπληστα και όταν έφτασα στην τελευταία, αρνήθηκα να ενώσω τα δύο κομμάτια του βιβλίου και να το κλείσω.
Ήταν μια από εκείνες τις φορές που τελειώνοντας το διάβασμα, κλείνεις για λίγο τα μάτια και αφήνεις όσα διάβασες να σταλάξουν ως τα μύχια της ψυχής σου ....
Για κάποιους οι λέξεις είναι απλά μαύρα στίγματα τυπωμένα στο χαρτί, για μένα οι λέξεις του "ΚΙ ΟΜΩΣ" έγιναν συναισθήματα που πλημμύρισαν την καρδιά μου ...
Το φως της Αγάπης που διαλύει το πιο πηχτό σκοτάδι ... Η δύναμη της Φιλίας χείμαρρος που παρασύρει στο διάβα της την κακία και την μικροπρέπεια ... Το Μοίρασμα, η Δοτικότητα, η Ανιδιοτέλεια ...

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι συγκλονιστικά θυελλώδης πλαισιώνεται από τους δορυφόρους ήρωες που σαν χαρακτήρες δεν υστερούν σε ένταση ... Ο "χώρος" που διαδραματίζεται η ιστορία , ένα τρόπον τινά road trip, περιπετειώδης ...
Και όλα μαζί συνδέτουν ένα ελκυστικό πακέτο ... Ένα μαγικό ταξίδι που έχει μια ευτυχή κατάληξη παρόλες τις στροφές, τις ανηφοριές και τα δύσβατα μονοπάτια ...
Ένα ταξίδι που είναι αντικατροπτισμός της ίδιας της ζωής ... 

***

's review
Sep 08, 2017

it was amazing
Γνώρισα τυχαία, πριν ένα χρόνο σχεδόν την κυρία Αυγέρη, σε μια εφαρμογή ηλεκτρονικών βιβλίων και μάλιστα δίχως να παρουσιάζεται μ' αυτό το όνομα, παρά με ψευδώνυμο. Παρόλο που είμαι αναγνώστρια πολλών ετών και δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα, η γραφή της συγγραφέως κατάφερε να με μαγέψει από την πρώτη κιόλας παράγραφο με αποτέλεσμα να την ακολουθήσω συνεχίζοντας να διαβάζω και τα υπόλοιπα έργα της, ολοκληρωμένα ή μη. Θαύμασα το μεγαλείο της ψυχής αυτού του ανθρώπου που διαφαίνονταν μέσα από το γραπτό της λόγο και συνεχίζω να τη θαυμάζω ακόμα περισσότερο τώρα πια, που γνωριζόμαστε και σε προσωπικό επίπεδο.
Η σαφή γνώση της για το βάθος και τα ανεξάντλητα όρια της ανθρώπινης ψυχής, την οδήγησαν και στη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου. Αποφάσισε να μας κάνει μάρτυρες και συνοδοιπόρους σ' ένα δύσκολο ταξίδι που πραγματεύεται τις δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος παίρνοντας μορφή στα πρόσωπα του Σκάι και της Ρόουζ αντίστοιχα.
Δυο ήρωες με ισχυρές προσωπικότητες χάραξαν εξ' ολοκλήρου δυο διαφορετικές κατευθύνσεις στη ζωή τους με αφορμή ένα παρεμφερές γεγονός. Κατάφερε λοιπόν, να στοιχίσει επιτυχώς τη δύναμη με την αδυναμία, το θυμό με την ηρεμία, την απαισιοδοξία με την αισιοδοξία αντικαθιστώντας συγχρόνως το κακό με το καλό, το μίσος με την αγάπη και τη δυστυχία με την ευτυχία.
Όλα αυτά σμιγμένα με πολύ αγάπη, μεράκι και αφοσίωση από μέρους της, σ' ένα κείμενο που βρίθει συναισθημάτων έρωτα αλλά και αγνής φιλίας μεταξύ του συνόλου των ηρώων παρά τις αντιθέσεις των σκιαγραφημένα άψογα, χαρακτήρων τους. Ο λυρισμός και ο δυναμισμός της γραφής της, ταράσσει και υποχρεώνει συνάμα τον αναγνώστη να βιώσει με πολύ ευκολία τις ψυχικές αναταράξεις των κεντρικών πρωταγωνιστών αλλά και όλων των υπολοίπων καθώς και τις περιπλανήσεις τους σε μέρη άγνωστα κι απόρθητα στους περισσότερους από μας.
Το θέμα της πρωτότυπο και ανατρεπτικό αφού δύσκολα συναντάς πλοκή βιβλίου εκτός των συμβατών καθημερινών ορίων που έχουμε αποκρυσταλλώσει στη συνείδηση μας. Η δουλειά της γενικότερα προσεγμένη αφού από την προσοχή της δεν διέφυγε ούτε καν το εξώφυλλο του έργου της το οποίο ξέφυγε κι αυτό με τη σειρά του από τα στενά όρια των αναμενόμενων για να γίνει τόσο εντυπωσιακό ώστε να προσελκύει τα βλέμματα γνωστών και αγνώστων καθώς και την επιβεβαίωση για τις προοδευτικές της επιλογές.
Πιστεύω ειλικρινά ότι η κυρία Ηώ Αυγέρη είναι μια από τις δυνατότερες πένες των τελευταίων ετών και σίγουρα θα μας απασχολήσει ευχάριστα στο μέλλον, με τα υπέροχα και ιδιαίτερα ευφάνταστα πονήματα της.

***
Evaggelia Eftsathiou
Το βιβλίο σου θα ταξιδέψει σε πολλές αγκαλιές. Υπέροχοι ήρωες. Ρομαντισμός και επιδέξιο σκάψιμο στο βάθος της ψυχής... ένας επίλογος που διάβασα πολλές φορές...Ο δρόμος είναι ανοιχτός για εσένα. Τρέχα... 


***
Giannis-Jenny Mantzakos προς 

Καλημέρα !!
Την Δευτέρα ξεκινήσαμε λιγες ημέρες διακοπών επιτέλους !! Πήρα μαζί μου το : Κι Όμως , μου το είχαν συστήσει ...
Ξεκίνησα να το διαβάζω στην ξαπλώστρα το πρωί ...
Μπράβο Ηω μόνο αυτο μπορώ να πω .. Περιγράφεις με τόσο λυρικό τροπο την αγάπη , τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί ... Λιγες φορές διάβασα περιγραφή και ένιωσα μέσα στην ψυχή μου κατανόησα αν θέλεις πως μπορεις να διηγηθείς αυτά που νιώθεις ως ερωτευμένος ... 
Η αγάπη , το φως της , η ευλογία της ζωής , δεν μπόρεσα να αφήσω το βιβλίο απο τα χέρια μου , κάηκα (απο τον ήλιο ) έκλαψα , δοκίμασα την υπομονή του άντρα μου ....
Αγάπησα την Ροουζ πολυ ... θαύμασα τον Sky αλλα και όλους τους φίλους τους ..
Σε ευχαριστώ για το τρυφερό ταξίδι στα συναισθήματα και στο φως της αγάπης !!!
Τζενη


***

Ένα υπέροχο καλογραμμένο βιβλίο, ύμνος στον έρωτα μα και στη φιλία που με ταξίδεψε όσο κανένα άλλο τον τελευταίο καιρό. Η Ηώ Αυγέρη πέτυχε να συγγράψει με την όμορφη πένα της ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα πραγματικά συγκλονιστικό με τέλεια ψυχογραφημένους χαρακτήρες. Ένα βιβλίο που δεν είναι μόνο μια ιστορία αγάπης μα περιέχει κι αρκετά άλλα χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό. Ένταση, μυστικά, έντονα δυνατά συναισθήματα που αληθινά έκαναν την καρδιά μου να βροντοχτυπά, ανατροπές, φιλία, πάθος, δύναμη, αρώματα και μυρωδιές από ήρωες με τους οποίους ταυτίστηκα απόλυτα. Οι περιγραφές τόσο ζωντανές που αισθάνθηκα σαν να βίωνα κάθε ώρα και κάθε στιγμή όλα όσα βίωνε η κεντρική ηρωίδα η Ρόουζ. Έφτασα στο σημείο το ομολογώ να αισθανθώ κάποιες φορές ακόμη και το άγγιγμα του κεντρικού χαρακτήρα… του Σκάι... Πολλά μπράβο Ηώ μου. Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο διαμαντάκι σου! 

***
Μια δυνατή ιστορία αγάπης που με ταξίδεψε. Βίωσα τον απόλυτο και άνευ όρων έρωτα. Ο Σκάι είναι ένας άνθρωπος που τον κυνηγάει το παρελθόν του. Στο δρόμο του συναντά ανθρώπους που έχουν ανάγκη μιας βοήθειας και ξεκινάνε την περιπλάνησή τους.Μέχρι που συναντάνε τη Ροουζ,ένα ορφανό κορίτσι που είναι αναγκασμένο να μάθει να επιβιώνει παρά τις αντίξοες συνθήκες. Έναν επίγειο άγγελο! Το χαμόγελο της το καθαρό γαλάζιο βλέμμα της και η αθώα ψυχή της είναι τα μεγάλα της όπλα.Όταν θα συναντηθεί ο Σκάι με τη Ροουζ ο έρωτας θα είναι κεραυνοβολος. Τα εμπόδια όμως πολλά. Θα νικήσει άραγε ο έρωτας και η καλοσύνη το κακο? Κι όμως... Αν σας αρέσουν οι ιστορίες αγάπης αξίζει να το διαβάσετε!!!


‎Δομνα Ξυγκακη‎ 

σήμερα τελείωσα το βιβλίο σου άλλα δεν τελείωσαν οι σκέψεις κ τα συναισθήματα.... θα φανεί παράξενο ίσως σε κάποιους άλλα αυτό που έχω ανάγκη να σου πω είναι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Τα ''γιατι'' δεν έχουν σημασία τα ξέρω εγώ... ευχαριστώ!!!!!!!!!

 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εκδόσεις Maradel Books. Από το Blogger.